online website builder

WAT DE RUPS HET EINDE NOEMT,
NOEMT DE REST VAN DE WERELD EEN VLINDER

Wie aan niets is gehecht, heeft geen verlies te vrezen

De mens heeft de unieke eigenschap om keuzes te kunnen maken en doordat we in staat zijn om te leren, hebben we de mogelijkheid om te veranderen. Als we een verandering in ons leven toepassen, dan geeft dat een reactie in relatie tot de mensen met wie je verbonden bent. Weerstand is een reactie die dan vaak naar voren komt en hoewel je geneigd bent te luisteren naar die weerstand, is het juist je mooiste geschenk. De weerstand helpt je namelijk om dichter bij je doel te komen en helpt je om je doel te verhelderen om de gekozen verandering te doen slagen. En ook om jezelf uit te dagen in het maken van gerichte keuzes, die alleen bij jou passen.

Precies zoals een rups de strijd aangaat met het verlaten van zijn cocon, deze strijd versterkt zijn vleugels en traint ze om als vlinder te kunnen gebruiken om te vliegen....

Mobirise

De mens als systeem

Rondom ons hart zit een systeem van bloedvaten en beweging, die ervoor zorgen dat we in leven blijven. Zo werkt het ook met ons bewustzijn, het systeem in ons bewustzijn zorgt ervoor dat we kunnen zien, voelen en denken. En datzelfde systeem zal al die ervaringen binnen het bewustzijn verwerken. Soms weten we dat het zo bij ons werkt en meestal zijn we ons daar compleet onbewust van.

Mobirise

Familie en Gezin als systeem

We komen allen voort vanuit een systeem, die we ook het gezin van herkomst noemen. En dat vormt ons als mens, wat zowel in positieve als  in negatieve zin een uitwerking heeft. Wil je iets veranderen in het systeem en aanwezige problemen aanpakken, dan is systeemtherapie een vorm die ervoor zorgt dat het systeem weer gaat functioneren en dat je het punt van discussie achte je laat.

Mobirise

Relatie Systemen

Buiten familie en gezin, zijn er meerdere relaties, zoals de relaties die in groepen zijn ontstaan. Tijdens je studie en werk, of vriendschappen en ook andere sociale contacten, zoals met buren, kan een actueel probleem naar voren brengen, die je doet besluiten om samen in therapie te gaan. We richten ons dan vooral op de (on)macht in de relatie en kijken waardoor er problemen ontstaan.

Mobirise

Ieder probleem is een uitdaging en nu is het de vraag, 'ga je die uitdaging aan?' of blijf je vast zitten in een systeem dat verstoord is geraakt? Is er het verleden zoveel gebeurd dat je in het hier en nu voor dezelfde uitdagingen komt te staan?

Heb je veel zorgen een relatiesysteem waardoor je in gedachten steeds hetzelfde rondje draait en zorgt het ervoor dat het contact met anderen, in de war schopt, simpelweg omdat jullie elkaar niet begrijpen? Of omdat het steeds tot vervelende situaties leidt? Dan is systeemtherapie een verstandige keuze, die je precies laat zien waar het probleem zit. Ieder probleem heeft namelijk een bepaalde uitwerking en dat hoeft niet zo negatief te zijn, als dat het beeld nu lijkt te zijn. Door samen in gesprek te gaan, komt er inzicht en dat zet de deur open voor verandering en nieuwe mogelijkheden.

Is systeemtherapie een oplossing voor de situatie waarin je nu bent beland? Gebruik dan de onderstaande knop om in contact te komen met Relatieplein.

TARIEVEN & VOORWAARDEN?

Informatie over de tarieven van systeemtherapie en de mogelijkheid om je aan te melden is via de knop beschikbaar. Wil je eerst contact met Relatieplein, zie dan de Contactpagina op deze website.

ADRES

Koraal 25
3893 EL Zeewolde


Telefoonnummer:
036 - 522 2518

OPENINGSTIJDEN

Maandag - Donderdag:
10.00 uur - 22.00 uur
Vrijdag
10.00 uur - 18.00 uur

© Copyright 2018 Thea van Winsum - CAT-Therapeut nummer: CM1759-12-12-18
Deze website is eigendom van RELATIEPLEIN en bevat informatie over haar
dienstverlening en is niet bedoeld als persoonlijk advies.